Kyra en Mylo's nachtavonturen.

Toen Kyra en Mylo aan elkaar gewend waren, werd het tijd om hen in dezelfde ruimte te laten slapen. Bedoeling was dat ze uiteindelijk allebei in de volledige dubbele garage + washok zouden kunnen rondlopen gedurende de nacht. Voor de eerste nachten hadden we echter een plank van ongeveer 1m hoog tussen het washok en de garage gezet  en de gordijnen die er hingen dicht gedaan om een visuele scheiding te creëren.
 
In het begin gingen we er immers van uit, dat we de kat zouden moeten beschermen voor een hond die de hele tijd achter hem aan zou lopen. Al snel bleek het dat we mis waren. Op een ochtend werden mijn ouders wakker van lawaai in de garage en ging mama dus snel kijken. Toen ze de deur open deed, stormde Kyra naar binnen en zat Mylo rustig van op zijn krabton alles te bekijken. Dit is normaal niet mogelijk vermits Kyra de avond ervoor in het washok was gezet met de plank ervoor. Maar nu lag de plank dus op de grond. Waarschijnlijk had Mylo honger toen hij die ochtend wakker werd en hij wist al heel snel dat ik zijn voeding bijvul in het washok. Vermoedelijk is hij dan op de plank gesprongen om in het washok te geraken, waardoor de plank omviel en hij Kyra de stuipen op het lijf jaagde.

De nachten daarop werden we met onze neus op de feiten gedrukt dat katten ’s nachts actief zijn toen we achtereenvolgens ontdekte dat Mylo waterflessen naar beneden had gesmeten (vlak bij de plaats waar Kyra slaapt), een zak kattenvoeding die niet achter slot en grendel stond geplunderd had en zelfs een flesje bier naar beneden had gegooid waardoor heel het washok stonk naar bier. 'S ochtends keek hij dan echter zo onschuldig dat je bijna zou geloven dat er tuinkabouters waren geweest die dat allemaal hadden gedaan.
Mylo 'onschuldig' in het washok
 

We leerde bij en paste een aantal dingen in de garage aan, maar Kyra had ondertussen de schrik voor Mylo’s nachtelijke avonturen goed te pakken. En de kopjes die Mylo haar bij wijze van goedmaken in de ochtend gaf, begreep ze jammer genoeg niet. Uiteindelijk besloten we om hen tijdelijk apart te laten slapen, tot Kyra terug meer zelfvertrouwen had opgebouwd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Google+