Review van het Cat activity fun board (met filmpje)

Het eerste voedselverrijkingsspelletje dat ik voor Mylo kocht was een Cat activity fun board van Trixie. Dit is een bord dat bestaat uit verschillende modulen. Eigenlijk dus meerdere voedselverrijkingsspelletjes in één!
  • De potjes: langs de ene kant staan 4 doorzichtige bolle potjes met een opening aan de bovenkant. De katten moeten de opening zoeken en met hun pootje de brokjes eruit halen. Dit leek mij heel moeilijk, maar al snel bleek dit Mylo zijn favoriet te worden.
  • De pinnetjes: je legt de brokjes tussen de pinnetjes en je kat moet een strategie proberen te zoeken om met zijn pootjes de brokjes tussen de pinnetjes door te manoeuvreren en er langs de zijkant uit te halen. Dit vindt Mylo de moeilijkste module en als er brokjes overblijven, liggen deze altijd in deze zone.
  • De slalom: dit zijn een paar ‘muurtjes’ die in een slalomvorm naast elkaar staan. Het is de gemakkelijkste module omdat de katten de brokjes goed zien liggen en  in één simpele beweging eruit kunnen krijgen.
  • De eetvakjes: hierbij is het de bedoeling dat je kat de brokjes met zijn tong eruit vist. Lijkt gemakkelijk, maar er zijn ook diepere vakjes die het iets moeilijker maken.
  • De tunnel: hierbij kan je kat zijn volledige pootje erin steken om de brokjes of zelfs een speeltje eruit te halen. Ik vind het superschattig als Mylo dat doet!
Als je voor de eerste keer aan voedselverrijking doet, begin dan met de ‘eetvakjes’ en de ‘slalom’. Leg bij de slalom de brokjes in het begin vlak bij de kant en daarna steeds meer naar het midden naarmate je kat vorderingen maakt. Ook bij de tunnel en de pinnetjes is het aangeraden om eerst brokjes aan de kant te leggen en het dan steeds moeilijker te maken. Bij de potjes kan je het gemakkelijker maken door in het begin veel brokjes in één potje te doen. Op die manier hebben ze meer slaagkansen als ze met hun poot proberen om de brokjes eruit te halen.

Zelf heb ik mijn cat activity fun board tweedehands op de kop kunnen tikken, maar ook op Zooplus kan je het voor een redelijke prijs (19,90 euro) bestellen. Ik heb het ook al een verschillende andere winkels zien liggen, maar daar kost het meestal 30 euro of meer.
Ik ben een jaar na aankoop nog steeds heel tevreden van het cat activity fun board en vind het de investering dus zeker meer dan waard. Je hebt meerdere eetspelletjes in 1 waardoor je kat zich minder verveeld en niet dik eet. Bovendien kan dit ook in de vaatwasser! Als dat niet gemakkelijk is ;).
Wel één waarschuwing: bij ons wordt dat bord nogal veel verplaatst en om één of andere reden zijn wij geneigd om het vast te pakken met 1 hand waarbij we onze duim in één van de doorzichtige potjes steken om het bord in evenwicht te houden. Niet doen!! Jammer genoeg is er op die manier één van de potjes afgebroken. Gelukkig was het nog te herstellen met wat secondenlijm, maar beter voorkomen dan genezen hé.

Omdat beelden altijd duidelijker zijn dan woorden, hierbij een filmpje van Mylo en het cat activity fun board.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Google+