Waarom spelen met (binnenhuis)katten belangrijk is?

Spelen is belangrijk, zeker bij een binnenhuiskat , dit is iets wat ik leerde uit de vele afleveringen van My cat from hell.


Als je niet met je kat speelt, dan gaat hij zijn energie op een andere manier uiten. Door bijvoorbeeld in je gordijnen te hangen, op de kasten te springen en dingen eraf gooien, in de zetels krabben, je ’s nachts wakker maken, … Ik merk het direct aan Mylo als ik eens een dag wat minder met hem gespeeld heb.

En dat spelen hoeft echt geen uren te duren. Katten zijn namelijk geen marathonlopers, maar sprinters. Zij gaan voor de korte energiepieken. Afhankelijk van hoeveel energie je kat heeft, zijn een paar keer een kwartiertje met de hengel spelen waarschijnlijk wel voldoende. In de afleveringen van My cat from hell gebruikt Jackson vaak de ‘Three strikes and you’re out’ methode, waarbij je met je kat speelt tot hij 3 keer gaan liggen is om te gaan rusten.


Natuurlijk: katten blijven beestjes en hebben net als kinderen al eens een zotte energierijke bui waarbij ze niet willen spelen, maar enkel kattenkwaad willen uithalen. Waar komt die naam anders vandaan?

Als je weinig tijd hebt om overdag met je kat te spelen, dan neem je beter in één keer twee katten zodat ze elkaar gezelschap kunnen houden en met elkaar kunnen spelen. Je weet wat ze zeggen: "Eén kat breekt je huis af, twee katten breken elkaar af" ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Google+