Review van de voederbal

Ik schreef al eerder reviews over het cat activity fun board en de cat activity fun circle, maar niet iedereen wil zo’n grote voedselverrijkingsspelletjes hebben staan. Maak je geen zorgen! Er zijn ook nog een aantal kleine alternatieven die even goed werken.
Neem nu de voederbal, of ook wel snackbal genoemd. Dit is een perfect voorbeeld van een simpel, klein voedselverrijkingsspelletje dat toch leuk is. Ik kocht mijn voederbal bij Zooplus.nl en betaalde er slechts 1,99 euro voor.

De bal is doorzichtig met een rood afsluitkapje. Dit rood gedeelte kan je rond draaien en daardoor kan je de grote of iets kleinere opening open zetten of afsluiten.

De bedoeling is dat je via de grote opening voeding of snoepjes toevoegt en daarna de opening afsluit en de bal even in het rond draait om de snoepjes te laten zakken. Binnen in de bal zit namelijk een spiraal zodat de snoepjes niet zomaar uit de bal vallen, maar ervoor zorgen dat je kat echt moeite moet doen.
Als de brokjes goed verdeeld zitten, kan je het kleinere gaatje open zetten en kan de fun beginnen! Door de bal heen en weer te slagen, kan je kat de brokjes er beetje bij beetje uit krijgen.


Als je nog niet lang met voedselverrijking bezig bent, is dit een relatief gemakkelijk spelletje om mee te beginnen. Om het je kat nog gemakkelijker te maken, kan je de bal eerst instellen met de grotere opening, zodat je kat heel snel succes zal ondervinden.
Bij Mylo zet ik het kleinere gaatje zelfs niet meer volledig open. Enerzijds omdat ik er vrij kleine brokjes in doe, anderzijds omdat Mylo al vrij bedreven is in de voedselverrijking en het moet nog een beetje een uitdaging blijven hé.
Wel opgelet voor deze bijwerking: Mylo denkt nu dat uit alle kleine rode ballen snoepjes komen en hij keek dan ook heel teleurgesteld toen hij na lang proberen nog altijd geen snoepjes uit een rode kerstbal kreeg (die we per ongeluk op de grond hadden laten liggen na het afbreken van de kerstboom)

Vergeet vooral niet onderstaande filmpje te bekijken waarin Mylo de snackbal demonstreert!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Google+